Infobrochure

Download hier onze infobrochure voor het schooljaar 2024-2025

Reglementen

Schoolreglementdownloaden
Lockersdownloaden

Doorlichting

Het doorlichtingsverslag van het schooljaar 2021-2022 kan u terugvinden via deze link.

Uurregeling

De school is toegankelijk vanaf 08.00 u. De leerlingen dienen ten laatste twee minuten voor het belsignaal op school aanwezig te zijn.

VoormiddagNamiddag
vantotvantot
08.20 u.09.10 u.13.20 u.14.10 u.
09.10 u.10.00 u.14.10 u.15.00 u.
10.15 u.11.05 u.15.15 u.16.05 u.
11.05 u.11.55 u.16.05 u.16.55 u.

Huiswerkklas

Op maandag, dinsdag en donderdag kunnen de leerlingen het 8ste lesuur op school blijven om onder toezicht hun huiswerk voor te bereiden. Inschrijven hiervoor is noodzakelijk en aanwezigheden worden geregistreerd. We willen hier als school tegemoetkomen aan de steeds groeiende vraag om als school extra studieopvang te voorzien.

Taalondersteuning

In het begin van het schooljaar wordt een taalscreening afgenomen voor Nederlands bij alle leerlingen van het eerste jaar. Dit gebeurt voor alle leerlingen in Vlaanderen en staat los van de gemaakte toetsen in de klas. Op basis van die resultaten maken de collega’s Nederlands een keuze welke leerlingen extra ondersteuning nodig hebben op het gebied van taal. De taalondersteuning wordt door onze school aangeboden om de leerlingen die er baat bij hebben, te helpen. Een goed inzicht in onze taal is immers van belang in elk vak.

Studiecoaching

Leerlingen die nood hebben aan coaching op het vlak van ‘leren leren’ en ‘leren plannen’ kunnen in kleine groepjes aansluiten bij deze coaching.

Elektronische leeromgeving (ELO) : Schoolware

Leerlingen en ouders krijgen een persoonlijke inlogcode waarmee zij zich  inloggen op de ELO. Zo is het raadplegen van de schoolagenda, zowel voor de leerling als de ouders, een van de mogelijkheden.

ELO voor ouders

Schoolboeken

Voor onze schoolboeken werken wij samen met de firma Studieshop.
U kan de boeken online bestellen via hun website https://www.studieshop.be/.

Middagmaal

Alle leerlingen kunnen een “een broodje of smos” aankopen tegen een voordelige prijs.
Zij kunnen ook hun lunchpakket gebruiken.
In het kader van ons gezondheidsbeleid wordt er op school enkel water aangeboden.
Tijdens de wintermaanden wordt er ook verse soep aangeboden.

Buitenschoolse activiteiten

In functie van een zo breed mogelijke algemene vorming organiseert de school:
– filmforum en toneelbezoek.
– studiereizen: o.a. musea, Planckendael, Saint-Omer, ….
– sportactiviteiten: o.a. langlauf, sportdag

Informatie aan ouders

Via de onthaalbrochure, de infobrochure, infoavonden, oudercontacten en persoonlijke mededelingen worden ouders ingelicht over het schoolleven.

We werken vooral digitaal: de briefwisseling gebeurt via mail (op expliciete vraag en mits een bijdrage van €5 kan dit op papier), het schoolagenda is zichtbaar op schoolware (we werken ook nog met een papieren planningsagenda), rapporten zijn op bepaalde tijdstippen zichtbaar via schoolware (per trimester wordt een afdruk gemaakt).

Verdere studiekeuze

Na de eerste graad in het KOHa Heilig Hart biedt het KOHa Sint-Jozef een perfecte aansluiting met een tweede en derde graad aso-bso-tso.
Voor de studiekeuze en schoolkeuze werken we samen met het CLB een begeleidingsplan uit. De onderwijslooppbaanbegeleiding van eerste naar tweede graad gebeurt bij het begin van de derde trimester.

Bereikbaarheid van onze school met de fiets en de bus

Woon je in Hamme en deelgemeenten, dan kan je makkelijk naar school komen met de fiets. We hebben voldoende fietsenrekken om je fiets veilig weg te zetten.
Als je iets verder woont dan zijn we ook nog steeds makkelijk te bereiken.  Met de fiets maar ook met de Lijnbus.
Vanuit Dendermonde of Sint-Niklaas kan je lijn 91 of 92 nemen, vanuit Waasmunster en Zele is er een belbus.
Afstappen doe je ter hoogte van rusthuis Meulenbroek.

Wil je graag meer informatie dan helpen wij jou graag om te zoeken naar de makkelijkste en veiligste manier om ons te bereiken.